http://www.ispazio.net/wp-content/uploads/2010/02/212108-acceptbutton_500-1.jpg
Apple dün iPhone OS 3.2 SDK Beta 3' ü yayınladı. Çok çarpıcı gelişmeler var. iPad' in yeni bir modeli veya iPhone 4G ile alakalı çok önemli ayrıntılar var. Bu iki cihazdan birisinin önüne kamera eklenmiş.. Aşağıdaki satırlardan görebileceğiniz gibi hasFlash yani Flash eklenmiş kameraya, supportsZoom ise kamerada zoom desteği olduğunu gösteriyor.
Yukarıda ki resim ise video çağrılarında kabul etme ve reddetme butonlarını gösteriyor. Bu önemli ayrıntıların iPhone 4G' ye ait olduğu düşünülüyor.
Diğer bir önemli ayrıtının ise bu SDK' nın son beta olabileceği yönünde görüşler var, önceki SDK dağıtımları göz önüne alındığında. Bundan ötürü mart' ın ortasında iPhone OS 3.2' nin duyurulacağı söyleniyor, şimdiden gerekli hatırlatmayı yapmak isterim, Jailbreak treninden inmemek için iTunes' un update sorgularını pas geçin. Gerekli araçlar çıktığı zaman burada bulabileceksiniz.
http://www.ispazio.net/wp-content/uploads/2010/02/211617-zoom.png
Sayfa 1/1
Zoom, Flash, Ön Kamera iPhone 3.2 SDK iphone 4g ön kamera video
Gönderilme Tarihi 24 February 2010 - 15:28
Eğer Steve amcanın dediği gibi Flash desteği cihazın performansını düşürecekse Apple'ın flash'ı direkt olarak entegre edeceğini sanmıyorum. Aslında Adobe'un Apple dostu bir şirket olduğunu varsayarsak, ortak bir karar ile iPhone/iPod/iPad gibi cihazlardan web'e bağlanan insanlar için, ürünün performansını etkilemeyen bir "mobil flash" standardı sağlayabilirler. Umalım da bir yolunu bulup hem performansı etkilemeden hemde sorunsuz bir şekilde flash kullanmamızı sağlayabilsinler.
Edit: Oha ölmek istiyorum. adsads
Edit: Oha ölmek istiyorum. adsads
Gönderilme Tarihi 24 February 2010 - 16:11
Sanırım flash konusu yanlış anlaşılmış.. :D
Herneyse, kameraya flaş eklense dahi bir xenon tarzı flaş değil led flaş olur diye tahmin ediyorum, hem incelik hem de maliyet düşünüldüğünde.. Ayrıca bahsi geçen zoom da mutlak dijital zoomdur, yine aynı sebeplerden dolayı optic zoom'u Apple kesinlikle kullanmaz ve muhtemelen de 4G için verilmiş ayrıntılar bunlar.
Yine de güzel haber, elbet kamera donanımları gelişiyorsa kameranın kendisinde veya lensinde de iyileştirmeler olacaktır..
Herneyse, kameraya flaş eklense dahi bir xenon tarzı flaş değil led flaş olur diye tahmin ediyorum, hem incelik hem de maliyet düşünüldüğünde.. Ayrıca bahsi geçen zoom da mutlak dijital zoomdur, yine aynı sebeplerden dolayı optic zoom'u Apple kesinlikle kullanmaz ve muhtemelen de 4G için verilmiş ayrıntılar bunlar.
Yine de güzel haber, elbet kamera donanımları gelişiyorsa kameranın kendisinde veya lensinde de iyileştirmeler olacaktır..
Gönderilme Tarihi 24 February 2010 - 20:42
ulen yanlışlıkla optik zoomlu gelirse o vık vık sesini dinletirim sana yanlız...
ayrıca flash denilende bildiğin foto makinesinin flaşı be exexex :) Ayrıcana bugün iki tane fransız mı italyanmı ne oturmuşlar test yapmışlar Nexus One ile, flash kullanılan sitelere girip çıkıyorlar arkadaşlar %50 olan batarya 6 dakikalık video sonunda %25' e iniyor.. Steve amcanın dediği resmen doğru yani..
Ayrıca son olarak ayrıca diyorum söz veriyorum, Steve Jobs' a burada doğum günün mübarek olsun diyorum. İyiki doğdun vallahi steve.. sen olmasan nexus one kullanıo olurdum, veya ericsson 688...
ayrıca flash denilende bildiğin foto makinesinin flaşı be exexex :) Ayrıcana bugün iki tane fransız mı italyanmı ne oturmuşlar test yapmışlar Nexus One ile, flash kullanılan sitelere girip çıkıyorlar arkadaşlar %50 olan batarya 6 dakikalık video sonunda %25' e iniyor.. Steve amcanın dediği resmen doğru yani..
Ayrıca son olarak ayrıca diyorum söz veriyorum, Steve Jobs' a burada doğum günün mübarek olsun diyorum. İyiki doğdun vallahi steve.. sen olmasan nexus one kullanıo olurdum, veya ericsson 688...
Gönderilme Tarihi 25 February 2010 - 01:42
Heh şu an bilindik optic zoom'lu cep telefonlarından aklıma gelen N93'ün mekanizması yaklaşık 5cm. uzunluğunda yani iPhone'da da bu sistem cihazın yanında değil arkasında olacaksa muhtemelen 5cm kalınlığında bir iPhone düşünemiyorum, hadi diyelim aştılar olayı mekanizmayı çok daha küçük lens hareketleriyle çözdüler yine de 3x optic vermek için dahi o cihazın 1cm.'e yakın lens uzaklığını sağlaması için 1cm daha kalınlaşması gerekir kendi donanım kalınlığının üzerine.
Ama bana optic zoom'lu 1cm. kalınlığında bir iPhone 4G getirsinler ellerinden öperim tabi, hatta giderim bu sefer vergimi ödeyip sıfır alırım.. Ayrıca bi zahmet 2G'de hangi lensi kullandılarsa önemli olan megapiksel değil, 4G'de de o lensi kullansınlar yeter..
Aslen 2G'nin lens ve ekranını, 3G'nin fiyatını, 3Gs'nin de hızını istiyorum..
Ama bana optic zoom'lu 1cm. kalınlığında bir iPhone 4G getirsinler ellerinden öperim tabi, hatta giderim bu sefer vergimi ödeyip sıfır alırım.. Ayrıca bi zahmet 2G'de hangi lensi kullandılarsa önemli olan megapiksel değil, 4G'de de o lensi kullansınlar yeter..
Aslen 2G'nin lens ve ekranını, 3G'nin fiyatını, 3Gs'nin de hızını istiyorum..
Sayfa 1/1

Giriş Yap
Kayıt Ol
Yardım
Konu Kilitli

Yukarı
Çoklu Alıntı